10 motive de ce să înveți limba germană

10 motive sa inveti limba germana

Ce vei găsi în articol:

Cunoașterea unei limbi străine deschide oportunități enorme pentru o persoană. Astăzi, omenirea are capacitatea de a călători, de a comunica cu oameni din alte țări, iar cunoașterea limbii devine pur și simplu necesară. 

Limba germană nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere, iar învățarea limbii germane îți va oferi nenumărate oportunități de a te cufunda într-o cultură complet necunoscută și cu o viziune diferită asupra lumii. 

De ce să înveți limba germană sau de ce să îți încurajezi copilul să învețe limba germană? În primul rând, este a treia cea mai populară limbă străină studiată la nivel mondial și a doua ca popularitate în Europa și Japonia după engleza. În al doilea rând, învățarea unei limbi străine are capacitatea de a dezvolta zone noi din creier, deoarece cu cât înveți mai multe limbi, cu atât se dezvoltă mai multe zone din creier. În al treilea rând, însușirea unei limbi străine îmbunătățește capacitatea de memorare, astfel încât este indicat ca cei mici să învețe cel puțin o limbă străină. 

Dar de ce anume să învețe germana? În continuarea acestui articol vei descoperi 10 avantaje pe care aduce cunoașterea limbii germane:

Turismul

Țări precum Germania, Austria, Luxemburg și Elveția vorbesc în principal limba germană. De asemenea, în Liechtenstein, nordul Italiei, estul Belgiei, Olanda, Danemarca, estul Franței, Polonia, Republica Cehă și România limba germană este una dintre cele mai vorbite limbi. Acest lucru deschide orizonturi uriașe, face posibilă vizitarea nu numai a unei țări.

Socializare și oameni noi

Cunoașterea limbii va face posibilă comunicarea cu ușurință cu rezidenții unei țări în care se vorbește germana, întâlnirea cu oameni noi, împărtășirea intereselor și legarea prietenilor timp de mulți ani.

Autodezvoltarea și educația

Orice persoană tinde spre a obține o educație bună, iar abilitățile lingvistice îi facilitează calea spre educație. Se ia în considerare atât numărul de limbi, cât și nivelul de competență în ele. 

Studii în străinătate

Multe școli și universități cooperează cu instituțiile de învățământ superior din Europa, iar Germania oferă un număr mare de burse celor care doresc să studieze la diferite universități din această țară. Studierea în Germania în cadrul unui program de masterat este deosebit de populară în rândul studenților din Europa, dar și din Asia. Pentru tinerii din străinătate, există vize turistice speciale care acordă permise de muncă, iar reprezentanții unor profesii pot obține permise speciale care să le permită să ocupe anumite locuri de muncă.Trebuie menționat și faptul că studenții străinii înscriși la o universitate germană nu plătesc taxe de școlarizare.

Reședință permanentă

Pentru mulți dintre cei care tind să locuiască în străinătate, cunoașterea limbii germane va facilita șederea permanentă sau temporară în altă țară. Desigur, puteți învăța limba după mutare, dar este mai bine să aveți grijă de acest aspect în avans pentru a evita problemele inutile și situațiile dificile.

Dezvoltare culturală

Germania este considerată o țară de poeți și gânditori: Johann Wolfgang von Goethe, Thomas Mann, Franz Kafka, Hermann Hesse – aceștia sunt doar câțiva autori ale căror opere sunt renumite în întreaga lume. 10 premii Nobel în literatură au fost acordate autorilor germani, austrieci și suedezi. Lumea muzicii clasice este de neconceput fără numele lui Mozart, Bach, Beethoven, Strauss și Wagner. 

De asemenea, filosofia și știința nu pot fi imaginate fără contribuția gânditorilor germani. Filosofia lui Kant, Hegel, Marx, Nietzsche și multe altele au avut un impact extraordinar asupra societății moderne. Psihologii Freud și Jung au schimbat pentru totdeauna modul în care se comportă oamenii. Oamenii de știință din cele mai mari trei țări vorbitoare de limbă germană au primit numeroase premii Nobel în fizică, chimie și medicină. Astfel, cunoașterea limbii germane vă permite să vă familiarizați cu creațiile acestor oameni în limba originală și să înțelegeți mai bine cultura. 

Posibilitatea de a vizita expoziții internaționale majore

Germanii sunt inovatori, aproape două treimi din toate expozițiile internaționale de vârf au loc în Germania. Pentru a discuta evenimentul și a vă împărtăși impresiile și opiniile trebuie să aveți cel puțin cunoștințe lingvistice de bază.

Dezvoltarea în știință

Germana este a doua limbă utilizată științific pe glob. A treia țară ca mărime care aduce o contribuție uriașă la știință și cercetare este Germania. Germania plătește, de asemenea, burse pentru oamenii de știință din străinătate.

Carieră și afaceri

Cunoașterea limbii germane oferă oportunități excelente de afaceri. În Uniunea Europeană și în țările din estul Europei, unde germana este a doua limbă vorbită, există un număr mare de întreprinderi multinaționale. Toți au nevoie de cooperare cu țări bine dezvoltate din punct de vedere economic. De exemplu, Japonia, care ocupă locul doi în ceea ce privește dezvoltarea economică în lume, a înțeles de mult avantajele limbii germane. De aceea, aproximativ 70% dintre studenții japonezi studiază limba germană, limba germană fiind predată în aproape toate școlile din Japonia.

Facilitează învățarea limbii engleze

Engleza și germana aparțin aceluiași grup de limbi germanice de vest. Atât germana cât și engleza fac parte din familia limbilor indo-europene, astfel, rezultă faptul că și în prezent acestea sunt destul de apropiate. De asemenea, se estimează că 1/3 din cuvintele englezești au proveniență germană. Unele cuvinte din germană se folosesc și în engleză și unele cuvinte din engleză se folosesc și în germană. Va fi foarte ușor pentru o persoană care vorbește germana să învețe engleza și viceversa. 

Limba germană nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere, iar învățarea limbii germane îți va oferi nenumărate oportunități de a te cufunda într-o cultură complet necunoscută și o viziune diferită asupra lumii. 

Dacă doriți ca și copilul dumneavoastră să învețe limba germană și să participe la schimburi de experiență în Germania, Austria, Belgia, Elveția, Luxemburg și Liechtenstein, precum și să poată studia în Germania sau alte țări care oferă programe în germană, vă invităm să vă înscrieți copilul la cursurile și atelierele conversaționale marca Didacto. 

Sunteți gata să încercați învățarea online? Atunci, ziua noastră gratuită a lecțiilor online este ceea ce aveți nevoie! Puteți participa de oriunde, aveți nevoie doar de un computer, tabletă sau telefon. Înscrieți-vă acum! Este complet gratuit și vă puteți înscrie cu doar câteva click-uri aici.