Tabara de Iarna Gutenberg (Gutenberg Wintercamp) se află la cea de-a 9-a ediție! Tema din acest an este „Antreprenoriatul” – participanții află totul despre mediul afacerilor și despre cum își pot începe un business. În acest an, la tabara de iarna participă 28 de elevi și organizatori Gutenberg. Acest lucru face ca munca în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al organizatorilor, să fie una eficientă și distractivă.

Ce se întâmplă la Tabara de iarna?

Datorită workshopurilor interesante, cum ar fi „Managementul Echipei și Roluri într-o Echipă”, „Public Speaking“, „Comunicare și Marketing“ și multe altele, participanții învață diferite deprinderi precum: creativitate, spirit de echipă, perseverență, încredere, inițiativă, responsabilitate, asumarea riscurilor și gestionarea resurselor. Aceste workshopuri au fost plănuite și realizate atât de tinerii din cadrul asociației de studenți Gutenberg, cât și de oaspeți instruiți în domeniu.  Astfel, participanții au învățat de la profesioniști, acumulând noi experiențe și îndeplinind cu succes sarcinile primite.

Pe lângă munca multă și asiduă, să nu uităm de distracția de care au avut parte participanții. Anul acesta, spre deosebire de alți ani, participanții și organizatorii nu s-au bucurat doar de jocuri interactive și de cunoaștere. Fericirea s-a simțit și la temperaturi scăzute, toată lumea fiind entuziasmată de bătaia cu zăpadă care a avut loc.

„Wintercamp este tabăra în care acumulezi informații interesante despre antreprenoriat. Aici legi frumoase prietenii și îți perfecționezi cunoștințele în limba germană. Atmosfera este atât de primitoare, încât îți este greu să mai pleci!” – Ioana, participantă Wintercamp 2018

Ce alte proiecte se organizează?

În fiecare an, Asociația Gutenberg, singura organizație studențească dedicată vorbitorilor de limba germană, este gazda mai multor proiecte. Indiferent de vârstă sau de nivelul de limbă, există ceva pentru toți! Pentru liceeni, cel mai tare proiect este Școala de vară Gutenberg. În plus, nu am uitat nici de cei mici! Poți consulta aici oferta de tabere pentru elevi de clasele 0-4 și pentru elevi de clasele 5-8.

Urmărește-ne pe Facebook pentru a fi întotdeauna la curent cu ce punem la cale!

Uite cum a fost la Tabara de iarna 2018: