Cele mai bune tabere pentru copii!

Ce vei găsi în articol:

Cele mai bune tabere pentru copii sunt cele care oferă amintiri de neuitat, dar în urma cărora poți mărturisi că ai și învățat lucruri noi. Astfel, echipa Didacto îi poate oferi copilului tău o vară distractivă, la finalul căreia va rămâne, pe lângă amintirile frumoase, cu noi cunoștințe de limba germană. Cum e posibil? Citește în continuare.

De ce este importantă o tabără de germană?

Limba germană devine din ce în ce mai importantă pentru o carieră de succes. În ziua de azi, dacă o vorbești, ai un avantaj foarte mare. Așadar, nu este o surpriză că părinții încearcă să-i învețe pe copiii lor această limbă. Totuși, atunci când vine vorba despre competențe lingvistice și despre acumularea acestora, ne întâlnim cu numeroase întrebări: „Cum? Unde? Prin ce metode?”

Dacă te gândești la copilul tău și la ceea ce îl interesează, îți dai seama foarte repede că metodele tradiționale de învățare nu sunt singura modalitate de a învăța o limbă străină. Dacă te gândești mai bine, îți dai seama foarte repede că o cele mai bune tabere pentru copii îl pot învăța chiar ele germana. Posibilitățile sunt nenumărate, de aceea, tu, ca părinte, te afli într-o situație dificilă privind alegerea cea mai bună.

cele mai bune tabere pentru copii germană

Asociația Gutenberg și cele mai bune tabere pentru copii

Asociația Gutenberg, singura organizație a studenților vorbitori de limba germană din România, cu 10 ani de experiență în organizarea de tabere pentru elevi, îți oferă diferite tabere de germană. Aceste tabere sunt interactive, distractive, educative și potrivite diferitelor nevoi. Ele au ca scop lărgirea orizontului copiilor, implicarea elevilor în procesul de învățare și îmbogățirea cunoștințelor prin metode și activități interactive.

cele mai bune tabere pentru copii germană

Sfaturi și criterii

Suntem aici pentru a te ajuta în alegerea taberei potrivite pentru copilul tău. Ți-am pregătit un set de sfaturi utile și criterii de alegere, după care poți să-ți faci un „checklist”, să vezi care dintre tabere i-ar oferi copilului tău experiența cea mai bogată.

Nivelul de germană și categoria de vârstă

Primul sfat din partea noastră se referă la un criteriu foarte important: nivelul de germană și categoria de vârstă. Este esențial să iei în considerare aceste aspecte. Altfel, copilul tău nu se va simți în locul potrivit, nu va avea curajul să interacționeze cu alți copii, având un nivel mai scăzut de limbă germană. De asemenea, este posibil să se plictisească și nu fie motivat, în cazul în care are un nivel mai ridicat de limbă germană. Așadar, este foarte important să te asiguri că nivelul de limbă al copilului tău nu este un obstacol și să găsești grupa potrivită.

Oferta de activități în cele mai bune tabere pentru copii

Învățarea limbii germane și acumularea cunoștințelor necesare pot avea loc prin diverse activități și metode. Tu, ca părinte, trebuie să verifici care sunt metodele cu care lucrează o asociație care organizează cele mai bune tabere pentru copii. În plus, trebuie să analizezi oferta de activități, să le compari cu alte oferte, să vezi care sunt cele mai interactive și cele mai utile. Poți să-ți creezi un „checklist” cu acele activități și caracteristici pe care le consideri esențiale pentru tabara de germana. De exemplu: experimente, workshopuri, activități individuale, activități în grupuri etc.

De exemplu, Gutenberg organizează întotdeauna activități interactive, prin care copiii pot învăța nu numai limba germană, dar pot descoperi și cultura germană. Se organizează, de pildă, ateliere de pictură, de improvizații teatrale, jocuri de inițiere și folosire a calculatorului și altele. În acest fel, copiii dobândesc și abilități practice, utile în viața de zi cu zi.

Mediul de învățare

Dacă vrei ca cel mic tău să aibă o experiență unică, un mediu diferit de învățare, îți sfătuim să iei în considerare și locul/mediul propus de tabăra aleasă. Învățarea unei limbi străine nu este ușoară, de aceea, mediul ales contează foarte mult. Nu toți copiii sunt entuziasmați atunci când vine vorba de școală, iar faptul că petrec ani întregi în aceleași bănci poate duce la monotonie. Astfel, interesul și motivația copiilor pot fi afectate, iar de aceea poate fi util să mai schimbe, din când în când, mediul de învățare.

O parte dintre cele mai bune tabere pentru copii oferite de echipa Gutenberg se desfășoară la munte, ceea ce înseamnă că elevii vor avea activități desfășurate în aer liber, vor avea competiții sportive și vor învăța în mijlocul naturii. Nu vor simți stresul uniformei, al băncii, al manualelor școlare, al tematicii obligatorii și al notelor.

Temele propuse în cele mai bune tabere pentru copii

Vrei ca, în afară de învățarea limbii germane, copilul tău să acumuleze și alte abilități sau cunoștințe? Atunci este important să te uiți și la temele propuse de tabăra aleasă, pentru că vrem ca aceasta să fie printre cele mai bune tabere pentru copii.. Astfel, copilul tău va avea șansa de a învăța nu numai teoriile gramaticale și lexicale ale limbii germane, dar și alte noțiuni. În plus, va putea relaționa și cu alte domenii, având astfel o experiență mai diversificată.

Asociația Gutenberg nu oferă doar tabere pentru toate vârstele, ci are și multiple oferte pentru cele mai bune tabere pentru copii cu diverse teme, precum jurnalism, sport și nutriție și artă. Există și tabăra de educație financiară, de știință, geografie și culturi ale lumii și cea de competențe digitale. Îți dăm și câteva exemple adaptate la nivelul copiilor: la taberele pentru clasele 0-4, se discută teme precum corpul uman, un stil de viață sănătos, natură, științe sau arte. La taberele pentru clasele 5-8, se introduc anumite subiecte mai avansate, despre teatru și improvizație, primele concepte de educație politică – ce înseamnă să fii cetățean, ce drepturi și obligații ai etc.

Echipa în tabăra de germană

Atunci când vrei să alegi o tabara de germana, trebuie să te uiți și la echipa care se ocupă de organizare, de predare și de activități. Este foarte important să găsești informații și detalii privind echipa care va lucra împreună cu copilul tău. Competențele echipei sunt foarte importante, dar și atitudinea și personalitatea membrilor echipei au un impact semnificativ. Cei care predau limba germană au un impact considerabil asupra copiilor; ei pot să-i motiveze, să le arate că învățarea limbii poate să fie și de distracție.

Echipa Gutenberg este una tânără, dar bine pregătită. Privind competențele lingvistice, printre organizatori se află persoane care au urmat o școală cu limba de predare germană maternă, dar și vorbitori nativi de limba germană. De asemenea, experiența acumulată de-a lungul anilor oferă certitudinea că pot organiza cele mai bune tabere pentru copii.

cele mai bune tabere pentru copii

A sosit momentul să alegi!

Dacă vrei mai multe informații despre cele mai bune tabere pentru copii, accesează site-ul nostru. Iar apoi, după sfaturile noastre, bifează criteriile menționate de pe checklistul tău. Dacă vrei să treci la nivelul următor, descoperă ofertele pentru cele mai bune tabere pentru copii sau ateliere pe site-ul Didacto.