Testează GRATIS ateliere conversaționale și cursuri de germană online pentru copii!

Limba germană devine tot mai căutată și vorbită în întreaga lume datorită beneficiilor și oportunităților pe care aceasta le creează. Limbă oficială în 6 state și a doua cea mai vorbită limbă în Europa, limba germană se extinde peste tot în lume și în toate domeniile. Faptul că doar copiii sunt capabili să învețe limba germană e un mit, doar că dacă începi să înveți germana de la o vârstă timpurie beneficiile se dublează.

Astfel, pentru însușirea limbii germane nu este suficient doar să găsești un centru lingvistic unde se învață această limbă, programa și trainerii sunt aspecte care fac diferența. Pentru însușirea limbii germane este esențială nu doar decizia de a o învăța ci și compatibilitatea pe care o are copilul cu trainerul de germană.

Și pentru că știm cum e atunci când rezervi locul pentru un curs, iar copilului nu îi place, am decis să oferim cursuri și ateliere conversaționale demonstrative gratuite pentru a exclude din prima acest moment.

Testează
gratis

Curs de
limba
germană

pentru copii
de 8 - 14 ani

Testează
gratis

Atelier conversațional de germană

pentru copii
de 8 - 14 ani

De ce merită participarea la sesiunile gratuite Didacto?

În cadrul sesiunilor demonstrative gratuite, atât la curs, cât și la atelierul conversațional, puteți testa aspecte precum: nivelul lingvistic al copilului, dinamica de grup, metodele non-formale de predare și materialele digitale interactive utilizate la programele Didacto, precum și experiența și stilul de predare al trainerului de germană și compatibilitatea acestuia cu nevoile și așteptările participantului/participantei.

Cursurile și atelierele se desfășoară în mediul online, astfel, puteți participa de oriunde vă aflați, fiind nevoie doar de calculator / tabletă / telefon și conexiune bună la internet, iar de restul ne ocupăm noi.

Indiferent dacă vorbim de cursuri de germană online sau de ateliere conversaționale, durata unei sesiuni gratuite este de 1, 5 ore. Deoarece dorim să creăm spațiu de învățare și exersare pentru fiecare participant, sesiunile demonstrative cuprind minim 4 și maxim 10 participanți, astfel metodele interactive de facilitare a sesiunii vor stimula dinamica de grup și vor oferi fiecărui participant în parte posibilitatea de comunicare, afirmare și sprijin personalizat în însușirea cunoștințelor de limba germană.

CURS sau ATELIER - care este diferența dintre cele două?

Sigur ți-ai adresat întrebarea: care este diferența dintre cursuri și ateliere conversaționale, nu tot limba germană se învață? Și răspunsul este: da, tot limba germană se învață, doar că se pune accentul pe dezvoltarea diferitelor competențe de învățare a limbii străine. În timp ce la cursuri se studiază limba germană după o programă riguroasă și se dezvoltă toate competențele de învățare a unei limbi străine (vorbire, înțelegere, scriere și citire), la atelierele conversaționale se pune accentul în mod deosebit pe dezvoltarea competențelor de vorbire și înțelegere, cu scopul de a exersa cât mai mult cea mai importantă parte a cunoașterii unei limbi străine – exprimarea orală – și de a pune în practică (noi) cunoștințe de vocabular în limba germană.

O diferență majoră dintre curs și atelier este faptul că atelierele conversaționale se desfășoară pentru participanții care au un nivel de limbă de începător, intermediar și avansat, iar cursurile de germană sunt organizate doar pentru copiii care au un nivel de limbă de începător.

Astfel, aceste cursuri de germană online au ca obiectiv stăpânirea nivelului de limbă fără excepție de la elementele de gramatică, morgologie, fonetică și semantică, iar ateliere conversaționale de germană pune accent pe aplicarea și exersarea vocabularului acumulat anterior și dezvoltarea acestuia, precum și a regulilor de vorbire. Descoperă mai jos diferențele dintre ateliere conversaționale și cursuri de germană online. De asemenea, vizitează paginile de ateliere conversaționale și de cursuri de germană pentru a vedea modul în care se desfășoară acestea. Mai mult, avem și canal de YouTube unde copiii pot învăța limba germană cu vorbitor nativ de germană.

CURS DE GERMANĂ

Mod desfășurare: Online

Nr. participanți: min. 4 – max. 8

Recurență sesiuni: 2 sesiuni / săptămână – 1 sesiune durează 1, 5 h

Durata modul: 12 săptămâni – total: 24 sesiuni

Nivel de limbă: Nivel începător – nivel A 1.1 (momentan)

Materiale didactice: Materiale digitale Editura Klett – manual de lucru la clasă, caiet de lucru interactiv pentru participanți, aplicații și instrumente digitale interactive

Dimensiuni de învățare a limbii: Vorbire și înțelegere, citire și scriere

Obiective de învățare: Stăpânirea nivelului de limbă fără a face excepție de la elementele de gramatică, morfologice, fonetică și semantică

ATELIER CONVERSAȚIONAL DE GERMANĂ

Mod desfășurare: online

Nr. participanți: min. 4 – max. 8

Recurență sesiuni: 2 sesiuni / săptămână – 1 sesiune durează 1, 5 h

Durata modul: 17 săptămâni – total: 34 sesiuni

Nivel de limbă: Începător (A1 – A2), Intermediar (B1 – B2), Avansat (C1)

Materiale didactice: Materiale digitale proprii – desfășurătoare și fișe de curs, fișe de vocabular, aplicații și instrumente digitale interactive

Dimensiuni de învățare a limbii: vorbire și înțelegere 

Obiective de învățare: Aplicarea și exersarea vocabularului acumulat anterior și dezvoltarea acestuia, precum și a regulilor de vorbire