Germana pentru copii pe YouTube: Top 10 canale pentru copii

Ce vei găsi în articol:

Spre deosebire de adulți, copiii până la vârsta de 10 ani pot învăța limbile străine fără a depune prea mult efort. Ajută-ți copilul să învețe limba germană corect, prin intermediul celor mai bune canale de YouTube dedicate atât copiilor germanofoni, cât și celor străini. Mulți dintre noi am învățat o limbă străină uitându-ne la desene în engleză sau germană. Azi, cum multe din posturile de televiziune sunt dublate în română, copiii nu mai au posibilitatea să facă acest lucru. Drept urmare, vă propunem o serie de canale de germana pentru copii pe YouTube.

Fie că este la grădiniță sau la școală, începător sau avansat, în lista canalelor pe care vi le propunem în acest articol veți putea găsi conținuturi utile pentru toate vârstele și nivelurile de stăpânire a limbii germane.

De ce e folositor pentru copil să învețe germana pe YouTube?

Învățarea limbilor străine cu ajutorul materialelor video și audio prezintă numeroase avantaje pentru cei mici. În primul rând, copilul tău poate învăța o pronunție perfectă și o exprimare corectă direct de la vorbitori nativi. Astfel, ajunge să dobândească încă de mic așa-zisul simț al limbii care reprezintă cea mai mare dificultate în învățarea unei limbi străine.

Pe de altă parte, conținutul distractiv și detașat de mediul formal de învățare stimulează interesul copilului față de limbă. Astfel, el o va învăța de drag și din curiozitate, nu din obligație. În plus, majoritatea filmulețelor au un caracter interdisciplinar. Asta înseamnă că cel mic nu va învăța doar germană, ci își va însuși și alte aptitudini generale.

Top 10 canale de YouTube pentru copii

Iată canalele de Youtube pe care echipa Gutenberg le recomandă în învățarea limbii germane de către copii. 

Germana pentru copii pe YouTube – Didacto

Vizitează Canalul

Acesta este un canal pentru începători, potrivit mai ales pentru copiii din clasele primare. Aici găsiți tematice interesante prin care copiii își pot însuși alfabetul, numerele, fructele și legumele, anotimpurile, părțile corpului etc. Lecțiile sunt predate de un profesor nativ de limba germană, astfel încât experiența din cadrul acestor lecții să fie una cât mai captivantă.

Germana pentru copii pe YouTube – Sing mit mir – Kinderlieder

Vezi canalul

Acesta este un canal de cântece pentru copii foarte cunoscut. Se adresează mai ales copiilor care dețin deja cunoștințe de bază de limbă germană. Conținutul cântecelor este mai amplu, iar vocabularul mai dezvoltat. Cu toate acestea, nu subestima niciodată capacitatea de învățare a copilului tău. Chiar dacă nu știe încă deloc germană, da-i o șansă și vezi cum se descurcă. În general, copiii învață mai repede decât ne așteptăm noi.

Germana pentru copii pe YouTube – Kinderklub TV

Vezi canalul

Acest canal cuprinde, de asemenea, cântece pentru copii. La fel ca în cazul celui anterior, versurile conțin cuvinte mai complicate, dar nu imposibil de descifrat cu timpul.

Germana pentru copii pe YouTube – Bob The Train Deutschland – Deutsch Kinderlieder

Vezi canalul

Este un canal de cântece în germană pentru cei mici. Conținutul este destul de variat și foarte educativ. Sunt prezentate literele, numerele, formele geometrice etc.

Germana pentru copii pe YouTube – Andrea Thionville

Vezi canalul

Acest canal nu conține numai cântece, ci și foarte multe lecții de nivel începător pentru copii. Tematicile abordate sunt foarte variate, iar lecțiile sunt concepute astfel încât copilul să poată repeta cuvintele pronunțate de vorbitori nativi. Canalul se adresează atât începătorilor, cât și celor care au deja anumite cunoștințe de limbă germană.

Germana pentru copii pe YouTube – Louie, mal mir

Vezi canalul

În acest caz este vorba despre un serial de desene animate în limba germană. De aceea, necesită un nivel minim de limbă germană din partea copilului. Altfel, este un serial foarte interactiv prin care copiii învață nu doar germană, ci și să deseneze. În fiecare episod, iepurașul Louie este rugat să deseneze câte un obiect și să explice cum a făcut asta. Vocabularul este destul de simplu, astfel încât copilul poate deduce din context semnificația cuvintelor. În orice caz, îl recomandăm călduros atât preșcolarilor, cât și copiilor din clasele primare care sunt deja familiarizați cu limba germană.

Germana pentru copii pe YouTube – Hallo Deutschschule

Vezi canalul

Acesta este un canal al cărui grup țintă este format în special din elevii de gimnaziu. Hallo Deutschschule cuprinde lecții care îmbină vocabularul cu gramatica, dar și cu exercițiile de pronunție. Spre deosebire de canalele menționate până acum, acesta utilizează o metodă de predare mai tradițională. În cazul în care copilul dumneavoastră urmează deja un curs de germană, aceste lecții completează în mod ideal activitatea de la clasă.  

Germana pentru copii pe YouTube – KinderLernTV

Vezi canalul

Pe KinderLernTV puteți găsi cântece pentru copii sau seriale de desene animate cu un conținut educativ. Este potrivit mai ales copiilor din clasele primare.

Germana pentru copii pe YouTube – Peppa Pig Deutsch

Vezi canalul

Peppa Pig este un serial de desene animate foarte cunoscut. Ne-am gândit să îl menționăm în lista canalelor de YouTube datorită limbajului nu foarte complicat și a ritmului lent de vorbire. Acest serial este potrivit pentru copiii care cunosc deja limba germană la un nivel mediu. Asta nu înseamnă însă că pentru cei încă neinițiați nu poate fi de folos. Învățatul limbilor străine prin desene animate este o metodă foarte eficientă.

Germana pentru copii pe YouTube – Super Kids Serien

Vezi canalul

Încheiem lista cu încă un canal de desene animate pentru copii în limba germană. Acesta este dedicat mai degrabă celor care cunosc germana cel puțin la nivel mediu. Este ideal pentru copiii care urmează școala cu predare în limba germană.