Germană pentru copii prin tabere

Ce vei găsi în articol:

Tabere de germană pentru copii – de ce?

Doriți să oferiți copiilor dumneavoastră noi perspective de cunoaștere? Doriți să le deschideți acestora noi perspective asupra lumii, facilitând accesul la obiceiuri, tradiții, mentalități ale poporului german? Taberele în limba germană Gutenberg vă oferă oportunitatea învățării limbii germane în mod plăcut și într-un timp cât mai scurt. Vă recomandăm germana pentru copii prin tabere.

Asociația Gutenberg este singura asociație a studenților vorbitori de limba germană din România. În cei 10 ani de activitate, am organizat tabere și proiecte pentru toate categoriile de vârstă. Scopul nostru este atât de a oferi oportunități pentru comunitatea vorbitorilor de limba germană, dar și de a contribui la o schimbare în bine a societății, prin dezvoltarea personală a tinerilor.

Astfel, fiecare copil poate găsi în sine motivația de a învăța ceva nou. Prin tematica propusă, se ține seamă de particularitățile de vârstă și individuale ale copiilor. Sunt folosite metode moderne de învățare ca: demonstrația, experimentul, învățarea programată, activități independente sau de grup.

Ce tabere de germană pentru copii există?

germană pentru copii

După cum spuneam, avem tabere pentru fiecare categorie de vârstă și fiecare nivel de limba germană. Oferta noastră conține atât tabere de zi, cât și tabere cu înnoptare. Acestea au loc în Cluj, București, Iași sau în diferite localități montane. Astfel, indiferent dacă sunteți în căutare de tabere de germană pentru copii sau adolescenți, puteți găsi ceea ce căutați atât aici, cât și pe site-ul Didacto.

Cum se desfășoară taberele de germană pentru copii?

Fiecare tabără se concentrează, pe lângă aprofundarea cunoștințelor de limba germană, și pe o anumită temă. În funcție de vârstă, complexitatea temelor abordate variază. De exemplu, la taberele pentru clasele 0-4 se vor discuta teme precum corpul uman, un stil de viață sănătos, natură, științe sau arte. Copiii find puțin mai mari, taberele pentru clasele 5-8 permit introducerea unor subiecte mai avansate. Aici, participanții pot învăța despre teatru și improvizație sau pot afla primele concepte de educație politică – ce înseamnă să fii cetățean, ce drepturi și obligații ai etc.

Mediul în care se desfășoară învățarea este diferit. Copilul este scos din tipicul școlii. Nu mai este supus stresului uniformei, al băncii, al manualelor școlare, al tematicii obligatorii și al notelor. El devine mai motivat, având libertatea de a-și alege din tematica propusă pe cea care îi place mai mult. Astfel, gândirea, imaginația și creativitatea lui se dezvoltă în mod plăcut.

De asemenea, în cadrul aceleiași teme, au libertatea de a avea inițiative noi, pe care trainerul le ia în considerare și le discută cu ei. Sunt în permanență antrenați la munci independente, ținându-se cont de abilitățile lor, dar sunt încurajați să lucreze și în echipă. Învățarea nu mai are caracter obligatoriu. Ea se realizează în mod plăcut și sigur, având la bază motivația ei. Pentru realizarea obiectivului principal, învățarea limbi germane, se organizează activități interactive cu copiii. Printre acestea se numără ateliere de pictură, de improvizații teatrale, jocuri de inițiere și folosire a calculatorului și altele. Pentru conectarea cu natura, sunt desfășurate jocuri în aer liber. Competițiile sportive contribuie la o dezvoltare fizică sănătoasă, iar meniul este sănătos și personalizat.

Tabere de germană pentru copii: beneficii

germană pentru copii

Iată câteva tematici propuse pentru activitatea taberelor în limba germană: științe, tehnologie/robotică, arte (pictură, dans, teatru, literatură), sport. Tematica oferă diversitate și, cu siguranță, există cel puțin o temă care i-ar fi pe plac oricărui copil. 

Comunicarea se face în limba germană și sunt asociați termeni noi în contextul tematic respectiv. Desigur, pentru ca nivelul de limbă să nu fie un obstacol, copiii sunt împărțiți în grupe, în funcție de nivel. Astfel, un începător nu se va simți inhibat dacă va trebui să vorbească în fața unui copil mai avansat. În plus, trainerii adaptează nivelul de dificultate și activitățile în funcție de grupă, programul fiind unul bine pus la punct, dar flexibil.

În aceste tabere, germana pentru copii devine foarte accesibilă, iar totul se realizează în mod plăcut pentru ei. O astfel de experiență în cadrul taberelor de vară Gutenberg oferă copiilor dumneavoastră șansa de a învăța cât mai rapid și mai cât mai ușor. În același timp, pleacă cu diferite abilități mai bine dezvoltate. Simțul estetic, creativitatea, imaginația, atenția, perseverența și interesul pentru știință, literatură, artă, sport, vor fi mai accentuate. 

Trainerii Gutenberg

Trainerii de la taberele de germana pentru copii sunt, de multe ori, studenți sau absolvenți ai facultăților cu predare în limba germană. În plus, majoritatea au absolvit licee cu predare în limba germană maternă. Totuși, unul dintre cele mai importante aspecte este pregătirea trainerilor în cadrul programului Juleica, în Germania. Acesta este un program de „Lucrător de tineret”, iar, în urma absolvirii lui, se obține un Jugendleiter/-in Card – o acreditare care le permite participanților să desfășoare activități pentru tineret, în limba germană. De asemenea, unii dintre traineri sunt chiar nativi germani sau persoane care au locuit mai mulți ani în Germania.

Tabere de germană pentru copii „mai mari”

Pentru elevii de liceu oferim 2 tabere. Școala de vară este cel mai mare proiect dedicat elevilor vorbitori de limba germană din sud-estul Europei. Aici, tema principală este managementul de proiect: participanții vor afla cum să își concretizeze ideile, pentru a contribui la dezvoltarea societății. Tabăra de iarnă este tabăra ideală pentru cei care doresc să afle mai multe despre lumea antreprenoriatului și despre cum să își înceapă propriul business.

Cum îmi înscriu copilul la tabere?

germana pentru copii

Toate informațiile despre tabere vor fi publicate pe site-ul nostru, Tabăra de germană, cu câteva luni înainte de începerea lor. Totuși, pentru a nu fi nevoit să ne verifici constant site-ul, poți să ne urmărești pe Facebook: Centrul de limba germană Gutenberg și Asociația Gutenberg. Astfel, vei fi primul care află despre startul înscrierilor, temele abordate, costuri și termene limită. Dacă germana pentru copii este o prioritate, atunci site-ul didacto este de asemenea un must!

Editor: Ștefana Rarău