Învață germană online - recomandări și resurse

Învață germană online – poți oricând să începi să înveți o nouă limbă străină, cum ar fi limba germană! Internetul poate fi o resursă nelimitată de educare, dacă știm să o exploatăm. Astfel, în continuare, îți recomandăm 5 resurse gratuite prin care poți oricând învăța germană online, pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți).

Internetul ca resursă educațională

Lumea este într-o continuă schimbare, iar schimbările tehnologiei se produc atât de rapid, încât cu toții ar trebui să depunem eforturi constante pentru a ne adapta și a trăi în armonie cu lumea nouă. Trăim într-o epocă a informației și a tehnologiei, o epocă în care competențele și abilitățile de a găsi informația corectă folosind noile tehnologii sunt cele mai relevante.

Astfel, de exemplu, datorită progresului de azi ai opțiunea de a asimila pe cont propriu pe internet cunoștințe și skill-uri noi. Dezvoltările tehnologice și internetul pot avea un impact pozitiv deosebit de mare asupra dezvoltării personale și profesionale, dacă știm să profităm de toate resursele și instrumentele care ne sunt puse la dispoziție. 

Chiar dacă generațiile bunicilor și ale unor părinți declară că tinerii și copiii sunt dependenți de internet și că nu fac nimic altceva decât să stea pe calculator, acest aspect nu trebuie considerat ca fiind unul negativ, ba din contră. Tinerii pot afirma cu exactitate că internetul este o resursă educațională utilă și indispensabilă pentru generațiile de azi. Cu ajutorul tehnologiei și a internetului sursele de învățare devin nelimitate, indiferent de domeniul pe care dorim să îl descoperim sau să îl aprofundăm. 

Internetul ca resursă pentru învățarea unei limbi străine

Cunoașterea unei limbi străine devine o necesitate vitală. O limbă străină contribuie la dezvoltarea proceselor de gândire și nu numai. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când începe învățarea unei limbi străine, persoana în cauză trebuie să opereze cu un alt sistem de semne. Limba îl învață pe copil să gândească logic, iar învățarea timpurie a unei limbi străine dezvoltă aparatul de vorbire al copilului. Plus, este o bună prevenire a defectelor de vorbire.

Mai e nevoie să menționăm că vă aflați la câteva click-uri distanță de noul traseu lingvistic? Învață germană online împreună cu copilul tău. Noi venim în ajutor cu o serie de articole din care puteți asimila informații despre metode și resurse de a învăța germană online. 

 

Germana pentru copii pe YouTube

Recomandarea 1 – Învață germană online pe YouTube – canale pentru copii

Știm că vă doriți să petreceți mai mult timp cu copilul dumneavoastră și să îl învățați cele mai utile, eficiente și aplicabile informații. Dar, în același timp, știm că și resursa dumneavoastră de timp este una limitată. De aceea, am decis să  venim în ajutorul dumneavoastră cu câteva exemple despre cum puteți învăța germana de acasă, cu ajutorul internetului. Acesta poate deveni un hobby, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copilul dumneavoastră.  Astfel, legătura dintre voi va fi mult mai strânsă, bucurându-vă în același timp de învățarea unei limbi străine. 

Există distracție doar de dragul distracției, dar există și distracție care îl ajută pe copil în dezvoltarea sa. Abilitățile lingvistice pot avansa într-un mod distractiv și super rapid. Nu e indicat să credem stereotipurile care spun că o limbă precum germana e dificilă și rigidă. Copiii au capacitatea de a memora și reproduce mult mai dezvoltată decât adulții, care poate au și alte griji. De aceea, micuții au nevoie să știe că învățarea poate fi foarte distractivă!

Copiii nu trebuie să depună prea mult efort pentru însușirea unei limbi străine. Astfel, vă punem la dispoziție un articol cu cele mai bune canale de YouTube pentru ca copilul dumneavoastră să poată învăța germană online: Top 10 canale de YouTube în germană pentru copilul tău.

 

Învață germană online - canale de YouTube pe germană

Recomandarea 2 – Învață germană online pe YouTube – canale pentru tineri și adulți

De asemenea,  articolul Canalele care te învață germană pe YouTube este destinat începătorilor. Toți cei care doresc să învețe limba germană online își vor găsi un canal potrivit stilului lor de învățare. Cu siguranță doritorii vor descoperi o metodă plăcută de a se familiariza cu limba germană.  Aceste canale sunt recomandate, atât copiilor, cât și tinerilor și adulților care dețin nivelul de începător.

 

Învață germană de pe telefon - aplicații mobile

Recomandarea 3 – Aplicații mobile prin care poți învăța germană

Știm că resursa dumneavoastră de timp este una limitată și nu aveți disponibilitatea de a ajunge la cursuri de germană. Fie că sunteți pe fugă sau poate situația financiară nu vă permite înscrierea la un astfel de curs, aceste aplicații vă sunt la îndemână. Poate că dețineți un smartphone, însă nu știați că există aplicații concepute pentru a-i îndruma pe cei care doresc să cunoască această limbă.

Așadar, vă punem la dispoziție articolul Germana pe mobil – 10 aplicații prin care poți învăța limba germană. În articolul respectiv vă sunt prezentate cele mai eficiente aplicații pentru mobil. Astfel, cu ajutorul unui tutore tehnologizat veți putea învăța limba germană împreună cu copilul dumneavoastră, oriunde și oricând. 

Recomandarea 4 – Lecții de germană gratuite pentru începători

Dacă petreceți mai mult timp acasă cu copilul în aceasta perioadă, poate acum e momentul potrivit să dedicați puțin timp pentru învățarea sau aprofundarea limbii germane. În felul acesta, veți putea conversa în mod activ, însă veți fi alături și de micuțul dumneavoastră. De aceea, trebuie să știți că Centrul Gutenberg Cluj vă pune la dispoziție gratuit 10 lecții de germană pentru începători

 

Învață germană online - blog de limba germană pentru începători

Recomandarea 5 – Învață germană online, citind articole despre limba germană

O ultimă recomandare, dar nu cea din urmă, este blogul Centrului Gutenberg Cluj, care cuprinde sfaturi și indicații punctuale cu privire la subiecte precum: învățare ușoară și eficientă, cuvinte e bază în limba germană, top reguli gramaticale etc. Blogul Centrului Gutenberg Cluj conține chiar și un ghid complet pentru învățarea limbii germane pentru începători

Așa cum spuneam și în introducerea acestui articol, platformele online pot fi utilizate pentru diferite scopuri, atunci când utilizatorul știe să le folosească. Învățarea unei limbi nu este un lucru imposibil și nu este atât de greu precum spun unii. Este chiar distractiv și vine însoțită de multe avantaje. Așadar, ce mai aștepți?