Limba germană prin tabere – 5 sfaturi

Ce vei găsi în articol:

Îți place limba germană, indiferent că este limba germană pentru copii sau versiunea mai dificilă pe care o vorbesc adulții? Poate îți dorești să te distrezi împreună cu alți elevi care vorbesc limba germana sau chiar te vezi continuându-ți studiile în limba germana. Ești încă la nivel începător și ai senzația că niciodată nu vei ajunge la nivelul următor? Simți că îți lipsește ceva?

În cazul în care răspunsul tău este da, ești la locul potrivit. În cele ce urmează, îți vom oferi cinci sfaturi pentru a ajunge la un nivel mai avansat de limba germana!

De ce limba germană?

limba germană pentru copii

Există nenumărate motive pentru care oamenii aleg să învețe limba germana. Este o limbă vorbită de 229 de milioane de oameni din întreaga lume, fiind a doua limbă internațională din Europa. Cunoașterea limbii engleze a devenit o normalitate, motiv pentru care multe persoane aleg să învețe o limbă străină în plus.

Totuși, învățarea limbilor străine nu este un drum ușor de parcurs pentru toată lumea. Desigur, nici limba germana nu este o excepție de la această „regulă”.

Poate te întrebi ce te poate ajuta în procesul de învățare a limbii germane. Te întrebi ce poți să faci în afară de a memora toate regulile gramaticale? Îți dorești alte metode decât rezolvarea exercițiilor și a tuturor temelor de acasă? Îți pierzi repede motivația și entuziasmul și ai constant nevoie de moduri noi de învățare? Simți că ai avea nevoie de altceva ca să înveți limba germana cu plăcere?

Soluția este tabăra de germană! O experiență unică, un loc unde ai șansa de a te distra și de a învăța împreună cu alți elevi de vârsta ta. Aici ai șansa să descoperi lumea limbii germane într-un mediu distractiv și plăcut. De asemenea, toate metodele pe care le utilizăm sunt nonformale și interactive.

Asociația Gutenberg și taberele de germană

limba germană pentru copii

Asociația Gutenberg este singura organizație a studenților vorbitori de limba germana din România. Avem 10 ani de experiență în organizarea de tabere și proiecte pentru elevi și studenți. În fiecare an, organizăm tabere de germana în Cluj, București și Iași, precum și tabere la munte. Taberele se desfășoară pe parcursul întregului an și sunt dedicate elevilor vorbitori de limba germana, de la clasa 0, până la clasa a XII-a. Fiecare dintre acestea durează aproximativ o săptămână și are o temă specifică. Câteva exemple recente sunt: jurnalism, sport, nutriție, teatru și arte.

Limba germană pentru copii sau adolescenți?

limba germană pentru copii

Dacă ești la nivel începător, cea mai bună cale de dezvoltare a cunoștințelor este participarea la o tabără de germană. În continuare ți-am pregătit 5 sfaturi care te ajută în acest proces.

Setarea obiectivelor privind limba germană

limba germană pentru copii

Primul pas și cel mai important în același timp este setarea obiectivelor. Atunci când începi să înveți o limbă străină, trebuie să-ți găsești răspunsuri la mai multe întrebări. „De ce vreau să învăț germana?” „Cu ce mă ajută limba germana?” „Cât timp îmi propun pentru învățarea limbii?”

Obiectivele sunt punctul de plecare. Ele te motivează pe parcurs și te ajută să mergi mai departe. Îți permit să faci pasul următor și să te gândești la întrebarea privind metodele și posibilitățile de învățare. Dacă ai obiective bine stabilite, procesul învățării va fi mai ușor. Dacă știi clar de ce vrei să parcurgi acest drum plin de dificultăți, nu te va opri niciun obstacol. Astfel, de la nivelul de începător, încet-încet, vei ajunge la cel de avansat.

Tabăra de germană

limba germană pentru copii

Fiind la un nivel începător, poate că deja ai avut contact cu limba germana, fie în școală, fie la un curs separat de limbă străină. Acum îți recomandăm, ca un al doilea pas, să aplici la o tabără de germană. Acest pas joacă un rol foarte important, deoarece îți permite o învățare prin experiență. Îți lărgește orizontul prin activități interactive și prin diferite tematici abordate. Te încurajăm să încerci o tabără de germană! Aceasta îți dă șansa să folosești limba într-un context nonformal. În plus, vei învăța împreună cu alte persoane entuziaste de vârsta ta!

Vei vedea cum poți să aplici în practică tot ce ai învățat în teorie. Când alegi o tabără, este important să iei în considerare nivelul de limbă căruia se adresează, dar și tematica propusă.

Participare activă pe parcursul taberei

limba germană pentru copii

După ce îți găsești o tabără de germană, trebuie să faci tot posibilul pentru a beneficia de toate oportunitățile pe care le oferă. Din acest motiv, este important să te implici în activitățile organizate, să interacționezi cu alți oameni. O tabără de germană îți oferă șansa să participi la ateliere, jocuri, discuții etc. Avantajul constă în activitățile creative și în interacțiunea cu ceilalți participanți. Printr-o implicare activă vei învăța nu numai limba, dar vei descoperi și cultura germană. Îți vei lărgi orizonturile și vei afla informații utile privind învățarea limbii germane. Poate că vei învăța ceva și din eșecul sau dificultățile celorlalți cu privire la învățarea limbii germane.

Autoevaluarea și evaluarea rezultatelor

limba germană pentru copii

Ce se întâmplă după ce ai ajuns acasă de la tabăra de germană? Ar trebui să te evaluezi pe tine, dar și tabăra respectivă. Poți să creezi diferite liste pentru a vedea ce ai învățat pe parcursul taberei. În plus, este de ajutor să identifici și aspectele care încă trebuie îmbunătățite. Întorcându-ne la primul punct, ar trebui să vezi dacă ai atins obiectivele propuse. Te-a ajutat tabăra să înveți germană? Ai descoperit noi metode de învățare?

Utilizarea cunoștințelor de limba germana

limba germană pentru copii

Este foarte important ca, după ce ai trăit experiența taberei de germană și ai acumulat anumite cunoștințe noi de limba germana, să le și folosești în continuare. Pentru acest scop, ar putea fi de folos exersarea limbii germane prin voluntariat. Asociația Gutenberg îți oferă diferite posibilități în această direcție. Dacă ești elev de liceu, te poți alătura organizației de tineret din orașul tău. Aceste organizații implementează proiecte la nivel local, în orașele lor. Există foarte multe proiecte și programe, iar avantajul și beneficiile unui voluntariat sunt nenumărate.

Aplică la o tabără de limba germană pentru copii sau adolescenți acum!

limba germană pentru copii

Să nu te lași descurajat niciodată doar pentru că o limbă străină este dificilă! Învățarea limbii germane poate însemna, într-adevăr, o provocare reală, dar nu este imposibilă. Să ai strategiile tale! Să ai metodele tale! Și să-ți faci bagajul pentru următoarea tabără de germană!

Dacă vrei să înveți și să te distrezi împreună cu alți elevi de vârsta ta, aplică acum la o tabără de germană. Aici poți să găsești informații despre taberele organizate de Asociația Gutenberg. În plus, vei afla beneficiile acestor tabere și poți citi despre fiecare temă în parte. Te așteptăm!