Tabăra de Comunicare și media – 3 beneficii și recomandări

Ce vei găsi în articol:

Tabăra de Comunicare și media este o tabără organizată de noi în limba germană. Descoperă mai jos motivele pentru care să îți trimiți copilul la o tabără și ce beneficii îi va aduce Tabăra de Comunicare și media copilului tău.

Cuprinsul capitolelor

  • De ce să îți trimiți copilul la tabără?
  • Tabăra de Comunicare și media
    • Dezvoltare
    • Obiceiuri noi – oportunități noi
    • Experiențe unice
  • De ce Tabăra de Comunicare și media?
  • Concluzie

De ce să îți trimiți copilul la tabără?

Fiecare generație nouă vine cu noi povocări pentru adulți și familiile lor, însă și cu o poftă de cunoaștere. Atât pentru copii, cât și pentru părinți. În primii ani din viață copilul învață tot de la mama și implicit de la întreaga familie. Practic este dependent de ei, însă cu trecerea anilor de multe ori rolurile de schimbă, iar ca să îi înțelegem mai bine e necesar să învățam și noi adulții de la copii.

Ce putem face pentru asta? Să eliminam nevoia de control și să îndrumam copilul să exploreze zone necunoscute pentru ei care să îi trezească pofta de cunoaștere. De cunoaștere de experiențe, de locuri, de oameni, obiceiuri și jocuri educative. Să oferi unui copil libertate nu înseamnă că îi oferi mână libera să facă ce vrea, ci că îi oferi încedere, iar pentru a experimenta acest lucru o idee buna este prima lui tabăra.

Mulți părinți se despart cu greu de micuții lor pentru câteva zile bune spunând că nu sunt siguri dacă sunt pregătiți să stea singuri mai multe zile, însă o vârstă perfecta pentru asta nu exista. Pe de alta parte, ce știm sigur că este o oportunitate extraordinară pentru fiecare copil în parte.

Tabăra de Comunicare și media

Copiii se dezvoltă în mod diferit, și e bine să îi încurajam să încerce lucruri noi, așa că mai jos găsiți 3 argumente pentru care merită să iți înscrii copilul în tabăra de comunicare și media:

Să le stimulam creativitatea și să le creștem apetitul pentru a descoperi pasiuni noi. De la vârste mici se recomandă învățarea de mai multe limbi străine, iar tabăra de comunicare și media este un loc prielnic pentru asta. E nevoie de curaj și încredere pentru a-ți da copilul pentru prima data într-o tabăra de dezvoltare, însă experiență este pe măsură.

Dezvoltare

Îi vei da copilului tău încredere în forțele proprii și va învață să fie independent în momentul în care interacționează cu alți copii. Va învăța cum să asculte activ și va învăța cum e apartenență unui grup. Îi vă crește apetitul pentru a observa și cunoaște experiențe noi. Aceste momente și interacțiuni sunt extrem de benefice și adulților, iar copiilor de la încredere să exploreze necunoscutul fară frica de respingere fata de grupul nou.

Adulții învață multe lucruri noi despre ei înșiși, iar pentru copii chiar dacă nu știu să fie atenți la toate aceste noi experiențe prin a privi către interiorul lor, cu siguranță vor fi mai câștigați atunci când vor fi pusi în situații dificile pentru fiecare vârstă în parte.

Obiceiuri noi – oportunități noi

Învață obiceiuri noi de la vârste fragede care sunt cheia viitorului în materie de joburi. Realizarea materialelor foto și video sunt abilitați importante pentru joburile viitorului pentru că le pot practica de oriunde, sunt bine plătite, pot și chiar anteprenori să fie și pot activa pe nișe diferite și domenii diverse cu aceste abilitați.

Scrierea creativă stimulează imaginația chiar și entuziasmul de a explora lumea care îl înconjoară. Învață să lucreze în echipa. Pentru realizarea materialelor jurnalistice e nevoie de cooperare și lucru în echipa.

Chiar daca în tabăra de comunicare și media vor fi jocuri de rol și vom simula cum e să lucrezi într-o redacție, toți participanții vor învață să se ajute între ei pentru a-și termina materielele în timp util.

Chiar dacă e un cadru organizat, prin faptul că e o escapadă, pentru fiecare copil este un beneficiu pentru că îi oferă o perspectivă nouă asupra vieții și mediului înconjurător care îl ajută să își dezvolte toate abilitățile.

Învățarea de noi abilitați vine la pachet cu dezvoltarea asertivității și comunicării între colegi dar și cu monitorii și repere noi spre care să se îndrepte.

Experiențe unice

Prietenii noi. Învățarea și joaca sunt mult mai plăcute când ai pe cine să te bazezi pentru asta. Să nu uităm că toată experiența educativăa și toate programele sunt făcute în jurul copiilor și pentru copii, iar unul dintre principalele motive pentru care ei pleacă fericiți din tabăra de comunicare și media este că au legat prietenii noi.

Așa își vor aminti ce au învățat și cu cine au participat la toate activitățile. Cel mai bun lucru este că se întâlnesc din cercuri diferite și chiar și școli diferite, iar șansele să învețe lucruri noi unii de la alții sunt foarte mari. În plus, pot păstra prieteniile pe termen lung, iar apartenența la grupuri noi este adoptată încă de la vârste mici cum ar fi 0-8 ani.

De ce Tabăra de Comunicare și media?

Este un moment bun în care cei mici să înțeleagă că tot ce consumăm are și efecte negative pentru natură iar aceasta trebuie protejată. Deconectarea de tehnologie este un alt punct important al taberei de comunicare și media. Folosesc tehnologia pentru proiectele organizate, iar apoi odată terminate, ei se conectează la natură, leagă prietenii și ascultă activ.

Ascultarea activă ajută la îmbunătățirea comunicării eficiente, dar și a socializării cu întregul grup. Prin faptul că sunt învățați să se accepte între ei, știu ce înseamnă respectul, iar momentele și efectele de bullying destul de prezente în ultimii ani în școli vor fi mult mai scăzute sau spre zero.

Toate deprinderile pe care le dobândesc aceștia de mici îi ajută peste ani când se vor dezvolta ca adulți și vor fi parte dintr-un colectiv. Toate aceste activități pe cât de serioase și eficiente sunt, pe atât de distractive și atractive se vor transforma pentru cei mici. Indiferent câte zile va sta copilul în tabără, efectele pozitive se vor vedea iar cu cât experimentează mai mult cu atât își pot dezvolta calitățile.

Concluzie

Toate acele 3 beneficii enumerate și explicate mai sus sunt doar câteva dintre bagajul mare de cunoștinte cu care vă ajunge acasă copilul tău. Pe lângă scrierea creativă, comunicare, editare foto-video, jurnalism și media, să nu uităm că aceste tabere sunt departe de oraș în natură.

Prin faptul că el descoperă o altă lume și întreagă natura va stimula în mod natural învățarea dar și înclinațiile pentru natură. Copiii vor învăța să aprecieze natura, să înțeleagă cât de important este să o protejam și să reciclăm.

Tabăra de comunicare și media nu este singura tabără organizată de noi. Descoperiți taberele noastre tematice pe site-urile tabăradegermană.ro și tabăradevară.ro. Mai mult, pe aceste site-uri veți găsi o serie de articole utile pentru copii, părinți și cadre didactice: