Tabără germană pentru copii – TOP 10 beneficii

Ce vei găsi în articol:

10 beneficii ale unei tabere de germană pentru copii

O tabără germană pentru copii este o experiența de neratat, o experiență în care aceștia învață jucându-se. În ziua de astăzi, copiii au nevoie de foarte multă activitate, atât fizică, cât și intelectuală. Au tot mai multă energie pe zi ce trece, motiv pentru care vacanța de vară poate fi o problemă pentru părinții care nu au posibilitatea de a sta cu ei în timpul zilei. De aceea, o tabără germană pe timp de vară rezolvă acest inconvenient.

Mai jos vă oferim o listă cu 10 dintre beneficiile participării la o tabără germană:

Un mod distractiv de a învăța limba germană

Limba germană este vorbită de 185 de milioane de oameni din întreaga lume, fiind a doua limbă internațională din Europa. Astfel, învățarea acestei limbi poate fi un avantaj pentru viitorul unui copil și este foarte important ca acest pas să fie făcut devreme. O astfel de tabără germană pentru copii este ocazia perfecta de a se familiariza cu limba și a învăța alături de alți copii de vârstă apropiată. Se știe că orice copil învață mult mai repede în timp ce face ceea ce îi place, iar taberele de germană pot oferi acest lucru. Copilul va avea parte de activități interactive care îl vor susține în procesul de învățare a limbii, chiar și prin jocuri menite să îi stimuleze curiozitatea.

prieteni tabără germană

Socializarea – Prieteni noi

După cum am menționat și mai sus, în tabara de germana, copilul dumneavoastră va petrece timpul și cu alți copii. Acesta este un prilej pentru a cunoaște persoane în afară de colegii de la școală, în cele din urmă formându-se prietenii noi. De asemenea, se știe că în ziua de astăzi, copiii petrec tot mai mult timp în fața ecranelor gadgeturilor. Din această cauză, socializarea a devenit o problemă, aceștia având rețineri când vine vorba de comunicare. În acest context, taberele oferă posibilitatea de a comunica cu alți copii, fiind încurajați de membrii echipei să converseze, pentru a avea un rezultat mai bun la activități.

Independența

Un copil își petrece majoritatea timpului împreună cu părinții, astfel încât sunt obișnuiți ca părinții să fie în jurul lor. Scopul unei tabere de germană este de a-i învăța pe copii să se descurce și fără ajutorul părinților. Aceștia pot lua singuri deciziile în legătură cu activitățile pe care le vor face în tabără. Mentorii au un rol foarte important, deoarece îi susțin pe copii să facă proiectele, pe cât de mult posibil, fără ajutor. De asemenea, sunt părinți care nu cunosc limba germană. Astfel, copiii se vor descurca singuri să învețe cât mai mult din această limbă, totul într-un cadru sigur oferit de tabăra germană.

Diversitatea activităților

Într-o tabara de germana există în fiecare zi un program diferit, deci copiii se pot bucura de o diversitate a activităților. Un copil are nevoie de diferite preocupări pentru a nu interveni plictiseala. Faptul că își petrece timpul și cu alți copii devine mult mai interesant pentru el, știind că împărtășește această experiență și cu altcineva de vârsta lui. Copilul face activități pe care nu le face în viața de zi cu zi și experimentează un alt mod de învățare.

echipă tabăra germană

Munca în echipă într-o tabara de germana pentru copii

În tabara de germana, copiii sunt supuși la unele probe care le testează spiritul de echipă. Sunt instruiți să comunice unul cu altul și să își asculte părerile unul altuia. Deși pot exista mici conflicte, aceștia vor fi susținuți să discute despre problemele din echipă, ajungând la o rezolvare. După aceste zile în care copiii sunt împărțiți în echipe, ei dezvoltă involuntar un spirit de echipă și învață să își ajute partenerii la nevoie.

Interes pentru alte limbi germanice

Petrecând aceste zile auzind limba germană foarte des, copiii nu doar că pot învăța mai ușor limba, ci și pot dezvolta interes pentru alte limbi asemănătoare. Vorbim despre abilitatea unui copil de a învăța cât mai multe limbi încă din copilărie. Această abilitate poate fi descoperită în primul rând învățând limbi străine care sunt înrudite. Astfel, prin limba germană, copilul poate dezvolta interes pentru limba engleză (în cazul în care nu este cunoscută deja), și, de ce nu? și pentru norvegiană, daneză sau suedeză.

încredere tabăra germană

Încrederea în sine

După cum am scris la punctul 3, copiii vor avea ocazia să facă activitățile și singuri. În acest fel, ei prind încredere să se descurce. În special când vine vorba de limba germana, copiii sunt mai încrezători dacă observă că progresează și că înțeleg limba din ce în ce mai bine. Cu siguranță, copiii învață un vocabular corespunzător vârstei, puțin simplificat față de ce vorbesc adulții. Totuși, pentru copil este foarte important să observe că a reușit să învețe cuvintele pe care le-a auzit în zilele de tabăra germană.

Timpul petrecut în natură

Tabăra germană este foarte potrivită pentru îmbinatul învățării limbii cu timpul petrecut în natură. Foarte multe activități sunt atent alese în așa fel încât copilul să aibă parte și de aer curat. El nu trebuie să se simtă ca la școală, unde este obligat să stea în bancă. Este important să învețe, dar tabăra germană le oferă șansa de a învăța într-un mod distractiv.

O vacanță utilă

Deși este vacanța de vară, o astfel de tabara de germana este utilă pentru dezvoltarea personală a copilului. De ce să nu îi îndepărtăm pe copii de ecranul calculatorului, în favoarea unei săptămâni în care poate să învețe lucruri noi? Din păcate, copiii devin tot mai dependenți de calculator, dar, într-o astfel de tabără, copiii nu au acces la calculator, fiind astfel ,,nevoiți” să se bucure de activitățile date.

Tabăra germană pentru copii, o ușurare pentru părinți

Părinții sunt mai liniștiți știind că cei mici își petrec timpul într-o atmosferă plăcută, de asemenea și pentru faptul că știu că  învață o limbă cunoscută. Astfel, ei nu sunt nevoiți să își pună întrebări de genul ,,dar cu cine las eu copilul săptămâna aceasta, daca eu sunt nevoit să merg să lucrez?”. Părinții sunt asigurați că echipa taberei se va comporta exemplar cu copiii și că vor avea condiții favorabile.

Acestea fiind spuse, o tabără germană nu aduce numai copiilor foarte multe beneficii în procesul de învățare a limbii, ci și părinților dornici de a-i ajuta pe copii să învețe. O astfel de tabără este o experiență frumoasă din viața copilului, pe care își va dori să o repete în fiecare an. La sfârșitul unei astfel de experiențe, copilul va putea să le arate părinților ce a învățat prin diverse materiale făcute în timpul zilelor de tabără.

O astfel de tabără germană este organizată și de echipa noastră, în fiecare vară. Taberele se desfășoară pe mai multe teme, pentru diferite vârste, astfel încât fiecare copil să se simtă bine în tabăra aleasă. Pentru detalii și informații despre orice tabără germană, precum și ateliere, vă așteptăm pe site-ul Didacto.