Tabere pentru copii în limba germană la munte

Tabere de germană la munte

Pot participa: elevii din clasele 5-8

Mod desfășurare: fizic, cu cazare în Munții Apuseni

Durata: o săptămână, de duminică până sâmbătă (program educațional zilnic, cazare inclusă pentru 6 nopți, 3 mese pe zi)

Nivel de limbă:  nivel de germană începător sau mediu-avansat, împărțirea pe grupe făcându-se pe cât de mult de mult posibil în funcție de nivelul de limbă al participanților.

Tematici:

 • 22 – 28 august 2021  – Teatru & Improvizație – în Moldovenești, Cluj
Copilul tău ce planuri are pentru vara următoare? Ei bine, dacă încă nu știi ce surpriză să îi pregătești, atunci noi venim cu soluția: înscrie-l acum la o tabără la munte și pregătește-l pentru o săptămână plină de aventuri. Fie că vrea să se împrietenească mai bine cu limba germană, fie că deja sunt super buni prieteni, noi promitem o vară plină de distracție și lucruri noi.

Te invităm timp de o săptămână la tabăra la munte pentru copii de clasele 5-8, unde vom îmbina limba germană cu tematica preferată a copilului tău, dar și activități interactive și distractive în natură. În fiecare zi, de duminică până sâmbătă, de dimineața și până seara, noi ne vom asigura de buna lui dispoziție!

🏕️ Ce reprezintă o tabără la munte pentru copii?

Taberele la munte organizate de Didacto, în locații diferite din Munții Apuseni / județul Cluj, reprezintă un program educațional de o săptămână, de duminică până sâmbătă (program educațional zilnic, cazare inclusă pentru 6 nopți, precum și 3 mese pe zi), în care elevi din clasele 5-8 vor avea ocazia să învețe și să exerseze limba germană prin metode non-formale, alături de alți participați de vârstă și nivel lingvistic apropiat. În plus, pe lângă aprofundarea limbii germane, fiecare dintre cele 3 tabere la munte, cu cazare, organizate în vara anului 2021 vor avea o tematică reprezentativă, oferind astfel și diversitate pentru tinerii participanți.

💡 Care sunt tematicile abordate și în ce perioade vor avea loc?

Avem o varietate de tematici dintre care poți alege:

 • 22 – 28 august 2021 – Tabăra de Germană – Teatru & Improvizație – în Moldovenești, Clu

🧑‍🎓 Căror copii le este dedicată tabăra la munte?

Taberele la munte sunt dedicate copiilor din clasele 5-8 cu un nivel de germană de minim A2-B1, împărțirea pe grupe făcându-se pe cât de mult posibil în funcție de nivelul de limbă al participanților.

Este un nivel de limba germană minim necesar?

Da, nivelul minim de germană este A2-B1.

Împărțirea participanților

Adaptăm conținutul fiecărei tabere în parte la vârsta participanților și la nivelul limbii vorbite de aceștia. Grupele le vom forma din copii de nivel lingvistic cât mai apropiat, în vederea coagulării grupurilor și a legării prieteniilor, dar și pentru a putea adapta obiectivele de învățare și metodele pentru fiecare grupă în parte. Aceste grupe nu vor depăși numărul de 15 copii pe grupă, de care vor avea grijă un trainer principal și un asistent. Acest lucru înseamnă că vom avea câte o persoană dedicată pentru fiecare 7-8 copii.

Cum ne structurăm conținutul taberelor în germană?

Fiecare tabără la munte are un plan didactic la baza căruia stau obiective de învățare definite de la început. Metodele și activitățile prin care va fi livrat conținutul taberelor vor fi adaptate la nivelele de vârstă și de limbă ale participanților care se înscriu la fiecare tabără la munte în parte. Elevii participanți își vor construi un vocabular propriu (text și /sau vizual) în care își vor nota cuvintele cheie. Acestea informații se vor consolida printr-o recapitulare în ultima zi. Părinții vor primi un document de verificare a celor învățate, adaptat și pentru cei care nu vorbesc limba germană. Obiectivul nostru este ca participanții să învețe și să exerseze limba germană cu plăcere! 🙂

Ce se întâmplă în cadrul acestor tabere la munte?

Toate programele educaționale oferite de Didacto se bazează pe metodele educației non-formale ca principii de predare și interacțiune. Aceste tabere de vară la munte oferă două workshop-uri pe zi (unul dimineața și unul după-amiaza) pe tot parcursul săptămânii, care se încheie cu prezentarea unui proiect, pe echipe, creat de grupele de participanți, coordonate de membrii Didacto!

Pe lângă activitățile educaționale pregătim atât jocuri în echipă, drumeții și concurs de talente, cât și petreceri cu dans, karaoke și jocuri de socializare!

📍 Unde vor avea loc taberele și cum se ajunge?

Tabăra de Germană – Teatru & Improvizație (22 – 28 august 2021) va avea loc în localitatea Moldovenești (situată la aprox. 15 km de Turda, respectiv la aprox. 50 km de Cluj-Napoca), în județul Cluj, la Pensiunea Poarta Apusenilor.

Locația exactă și fotografii accesând: Pagina de Facebook a pensiunii / Google Maps

🕒 Programul zilnic al taberelor

Programul zilnic al taberelor, cu excepția zilei în care se ajunge la locație și zilei în care se pleacă de la locație, este următorul:

Duminică – ziua de întâlnire
9:00-12:00 Primirea participanților la locație 🚙

De luni până vineri programul activităților este următorul:

9:00-10:00 Mic dejun 🥣
10:00-11:30 Activități 🎈
11:30-12:00 Pauză 🧁
12:00-13:30 Activități 🎈
13:30-15:00 Prânz 🥣
15:00-18:00 Activități 🎈
18:00-20:00 Cină🥣
20:00 Jocuri de relaxare / Seri tematice 🎲

Sâmbătă – ziua de întoarcere acasă
12:00-15:00 Plecarea participanților de la locația taberei 🚙

📢 Costuri și reduceri

Taxa de participare este de 1480 lei.
Taxa de participare include:

 • 6 nopți de cazare,
 • 3 mese pe zi (mic-dejun, prânz, cină) + 2 gustări (între mese)
 • apă la discreție,
 • toate materialele necesare activităților și jocurilor din program,
 • minim o activitate de timp liber (drumeții și vizite), adaptată la tematica și locația taberei,
 • cadre didactice pregătite să ofere primul ajutor,
 • diplome, materiale personalizate și premii surpriză pentru toți copiii,
 • poze în format electronic.

Tariful nu include:

 • Transportul (părinții sunt responsabili de aducerea copilului la începutul taberei și preluarea acestuia la final de tabără);
 • Alte servicii în afară de cele menționate în program.

Toți participanții vor trebui să își asigure transportul pe cont propriu (până la locație sau până în Cluj-Napoca).
La cerere, se poate asigura transport contra cost (suplimentar la taxa de participare) din Cluj-Napoca până la locația taberei.

Participanții nu au nevoie de niciun material în plus față de cele oferite de organizatori. Masa va fi asigurată de către locație / o firmă de catering.
Confirmarea participării la tabere se face în baza achitării taxei de participare. Cu cât mai repede vă înscrieți, cu atât mai repede aveți un loc rezervat.

Reduceri oferite

Pentru participarea la mai multe tabere în Cluj, precum și în cazul fraților, se acordă reduceri după cum urmează:

 • Pentru participarea la cel puțin 3 tabere marca Didacto, se va acorda o reducere de câte 90 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere;
 • Pentru achiziționarea a cel puțin 2 tabere, se va acorda o reducere de câte 40 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.

🤝 De ce noi? De ce să participați la o tabăra la munte pentru copii alături de echipa Didacto?

Avem experiență de peste 12 ani în a organiza astfel de proiecte educaționale pentru diferite grupuri de vârstă. Știm că orice experiență trebuie însoțită și un parcurs educațional, așadar, membri ai echipei s-au format la programe de specialitate în Germania și în România.
Trainerii principali ai taberelor dețin o acreditare de lucrător de tineret acordată de statul german: Juleica (de. Jugendleiter/in Card, ro. Card de coordonator de tineret).

Asociația Gutenberg (organizatorul programelor Didacto) sprijină tinerii și îi trimite în Germania pentru acest program și deține în organizarea internă și un departament de formare. Astfel, programele pentru toate grupele de vârstă sunt dezvoltate în baza experienței acumulate, precum și prin consultarea experților externi în pedagogie și predarea limbii germane.

Taberele în limba germană pentru elevi am început să le organizăm încă din 2010. Până în prezent am avut peste 2000 de participanți la taberele pe care le-am organizat, elevi cu vârste între 7-18 ani.

🔔 De ce să vă sprijiniți copilul să participe la o tabără în limba germană?

Limba germană devine o limbă din ce în ce mai importantă în Uniunea Europeană, având peste 100-120 de milioane de vorbitori nativi, care vorbesc limba germană ca limbă maternă. Germana este socotită limbă maternă în 6 țări și este acceptată ca limba oficială a unei minorități naționale în 13 țări din lume. Economic vorbind, Germania ocupa tot locul 1 din Uniunea Europeană.

Sunt o sumedenie de beneficii în a vorbi limba germană, care este din același arbore lingvistic ca engleza, drept urmare destul de ușor de învățat (cel puțin din punctul de vedere al asemănărilor din vocabular).

📝 Înscrieri

Pentru a finaliza rezervarea locului tău la tabăra / taberele dorite, te rugăm să apeși pe butonul „Mai multe detalii”, dupa care trebuie să alegi tabăra dorită, să adaugi produsul în coș și să continui spre formularul de completare a datelor de contact, respectiv datele participantului.

Trimite-ne un email pe contact@didacto.ro în următoarele 2 cazuri:

 • dacă vrei să îți rezervi un loc la două sau mai multe tabere sau dacă vrei să faci înscrierea pentru mai mulți frați, comunică-ne numărul de tabere / participări de care ești interesat, iar noi îți vom trimite pe e-mail un cod de reducere corespunzător pachetului pentru care optezi,
 • dacă dorești să îți eliberăm o factură, transmite-ne datele de facturare, iar imediat după achiziție noi îți vom trimite factura pe e-mail.

Atenție! Datele participantului precum vârsta și nivelul de limbă sunt foarte importante, așa că te rugăm ca acestea să corespundă cu realitatea.

Alte tabere oferite

Pentru elevii cu vârste între 8-14 ani, oferim și tabere de zi în Cluj-Napoca (program de luni până vineri, fără cazare), pe care le puteți viziona AICI, pe pagina dedicată.

Vă așteptăm cu drag, ne vedem la taberele pentru copii, în limba germană, în Cluj!