Tabere germană pentru copii

Ce vei găsi în articol:

Cele mai bune metode de a învăța germana

Te-ai întrebat vreodată cum să-l înveți pe copilul tău limba germană cât mai ușor și cât mai rapid? Te-ai săturat de orele de meditații clasice la care copilul vine meticulos cu temele făcute? În acest articol vom vorbi despre tabere germană, de ce acestea ar putea fi soluția prin care cel mic ar învăța limba într-un mod distractiv și eficient.

Cu toții știm că societatea actuală este în continuă dezvoltare și, de aceea, cunoașterea cât mai multor limbi străine poate fi o condiție de integrare socială și profesională. Sunt multe motive pentru a învăța limba germană. Cel mai important argument ar fi acela că germana se află printre cele zece cele mai frecvent vorbite limbi din lume, motiv pentru care sintagma tabere germană începe să fie din ce în ce mai întalnită. Este o limbă de circulație internațională, ceea ce este încă un motiv în plus să o cunoaștem și noi, indiferent dacă o învățăm prin joc sau lectură.

Important este să îi faceți pe copii să înțeleagă importanța cunoașterii acestei limbi, însă fără a-i obliga. Trebuie să folosim toate oportunitățile de învățare posibile, de la jocuri, la cărți sau chiar desene animate în limba germană, deoarece, să fim serioși, cărui copil nu îi plac desenele animate? Dacă punem un episod din desenele preferate, dar reușim să îș găsim dublat în germană, copilul va fi mai interesat de această limbă. Astfel, putem să-i sprijinim să învețe această limbă cu plăcere și să înțeleagă importanța cunoașterii ei.

Taberele în limba germană pentru copii sunt un foarte bun început pe mai multe planuri: în procesul de învățare al limbii, în procesul de formare al colectivului de elevi, pentru o bună orientare școlară și profesională, în formarea personalității copiilor și a dezvoltării simțului estetic. În cadrul acestora, îi ajutăm pe cei mici să se descopere în timp ce învață lucruri noi. Desigur, beneficiile unei astfel de tabere nu sunt puține, fapt pentru care avem mai mult de un articol care să trateze acest subiect.

tabere germană

Tabere germană copii – o bună metodă de învățare a limbii

Cu toții știm ce lung este procesul de învățare al unei limbi. Însă, dacă cel mic este motivat, condițiile de învățare sunt diverse și cei care contribuie la procesul de învățare sunt într-o bună relație, lucrurile devin mult mai ușoare. De aceea, organizarea taberelor de inițiere a copilului în limba germană își propune realizarea unor activități care să facă utilă și plăcută această învățare. Metodele folosite în aceste tabere sunt dinamice și interactive, astfel încât să trezească interesul copiilor pentru limba germana. Dacă, pe lângă activitățile din tabără, simțiți că ați încerca și acasă jocuri prin care să îi stimulați celui mic dorința de a învăța germana, vă recomandăm un alt articol în care explorăm această idee.

Copiii nu mai sunt timorați de tematica rigidă a orelor de clasă, iar prin jocuri interactive și distractive în același timp, asimilează mult mai repede cunoștințe care să îi introducă treptat și plăcut în vocabularul limbii germane, în cadrul unor tabere germană. Jocul tematic este principalul mijloc folosit ca metodă de învățare și face învățarea plăcută pentru copii.

Socializarea și integrarea în colectiv

În general, în aceste tabere germană sunt grupuri sociale mici, ce cuprind un număr relativ restrâns de copii. Între participanți există mai multe tipuri de relații de interacțiune. Viața în colectiv reprezintă nu numai o experiență de conviețuire, ci o experiență socială complexă de acțiuni prin care se realizează responsabilitatea unuia față de celălalt și față de întregul colectiv. Copiii obțin un sprijin și o îndrumare în activitatea lor colectivă. Nu este neglijată tratarea individuală a copiilor.

Acțiunile colective se îmbină în permanență cu cele ale muncii educative individuale. Relațiile care se dezvoltă în interiorul grupului sunt variate într-o tabără.  În tabere germană, există, de exemplu, există relații de preferință, de comunicare și de conducere.

Astfel, în tabere germană, copiii depun eforturi comune pentru învățarea limbii. Acest lucru se face și prin îndeplinirea unor activități comune cu întregul grup. Viața în colectiv reprezintă o experiență de conviețuire și o experiență socială de acțiuni concrete. În colectivul de copii, se ține cont de responsabilitatea unuia față de celălalt și față de întregul colectiv.

Tabere germană pentru copii – ajutor în orientarea școlară

În aceste tabere se urmărește și tatonarea anumitor domenii și înclinații. Copiii sunt la vârste la care problemele de orientare școlară nu sunt încă precis conturate. În aceste tabere se urmărește familiarizarea acestora cu subiecte precum: jurnalism, științe, geografie, sport și nutriție, arte și educație financiară, se urmărește ca aceștia să manifeste o atitudine pozitivă față de învățătură și față de o viitoare profesie. Vocabularul lor se îmbogățește cu cuvinte noi în limba germană din domeniile propuse, ajutându-i să devină tot mai motivați în învățarea limbii.

tabere germană

Dezvoltarea personalității

Având în vedere că vârstele copiilor sunt mai mici, se urmărește, prin toate activitățile, dezvoltarea personalității și mai ales a creativității lor. Copiii sunt bucuroși să-și pună la dispoziție energia și elanul în scopul autoformării. Prin participarea la tabără, cel mic este ajutat să înțeleagă că ceea ce își dorește la această vârstă devine imboldul dezvoltării sale ulterioare. Astfel, putem contribui în mod activ la transfomarea copilului dumneavoastră în cea mai bună versiune a sa, el demonstrându-și că, și fără să muncească ore în șir la școală, poate învăța lucruri noi. În cazul nostru, chiar o limbă nouă!

Dezvoltarea simțului estetic prin activități specifice

tabere germană

De asemenea, în tabere germană, se propun activități ce promovează cunoașterea culturii și a civilizației. Prin acestea ne referim la cunoașterea valorilor estetice și artistice (literare, muzicale, plastice, coregrafice), dar și la dezvoltarea abilității de a aprecia și chiar de a crea frumosul. Educația artistică urmărește familiarizarea acestora cu „limbajul” artelor. În acest scop, sunt organizate activități muzicale, ore de lectură, de desen și creativitate, toate în tabere germană așa cum merită copilul tău. Astfel, copilul se familiarizează cu limbajul sunetelor, al formelor, al culorilor, al mișcărilor. Prin lecturi ușoare și accesibile vârstei lor în germană, se urmărește întărirea interesului pentru citit.

În final, prin fiecare activitate dintr-un domeniu diferit, copiii reușesc să-și adauge în vocabular cuvinte noi în limba germană, fără a depune un efort deosebit. De asemenea, încep să înțeleagă importanța studierii și cunoașterii acestei limbi. În concluzie, cred că am folosit suficiente argumente pentru a vă informa despre importanța participării copilului dumneavoastră în tabere germană. Astfel veți realiza pași importanți în desăvârșirea formării personalității copilului dumneavoastră și în succesul învățării limbii germane la un nivel de care să fie mulțumit atât cel mic, cât și dumneavoastră.

Toate aceste tabere germană sunt organizate sub mentoratul Asociației Gutenberg. Dacă ați ajuns la final și rezonați cu mesajele noastre, vă îndemnăm să vizitați site-ul Didacto, unde îl veți putea înscrie pe cel mic la ateliere și cursuri conversaționale în limba germană, ajutându-l astfel și mai mult în dezvoltarea sa. Sperăm că articolul nostru v-a ajutat să rămâneți cu ceva nou și sperăm, de ce nu, să ne vedem la următorul atelier organizat!