Tabere de germană pentru copii,

elevi de clasele 0 – 8, în Cluj-Napoca nivel intermediari și avansați

Pentru elevi de clasele 5 – 8 (cu cazare)

Tabere de germană pentru copii, elevi de clasele 0 – 8, în Cluj-Napoca

Nivel intermediari și avansați

Pentru elevi de clasele 5 – 8 (cu cazare) nivel intermediari și avansați

Tabere in Cluj pentru copii si elevi

Cuprinsul

Programul și tematicile taberelor in limba germană în Cluj

Tematicile taberelor

Oferim 2 tipuri de tabere. Tabere focusate pe învățarea limbii germane pe care noi le numim “Sprachcamp” dedicate începătorilor(celor care abia încep să cunoască această limbă, până la un nivel lingvistic: A1 – A2), pe care le găsiți pe această pagină și tabere pentru intermediari și avansați cu tematici diferite pe care le găsiți aici (celor cu nivel lingvistic mediu sau avansat: B1 – B2 – C1). Datele la care vor avea loc cele 3 tabere dedicate începătorilor de anul acesta:

22 – 26 iunie – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

6 – 10 iulie – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

10 – 14 august – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

Mai oferim și o serie de tabere cu cazare pentru elevii de gimnaziu. Aici găsiți lista completă cu taberele în germană cu cazare.

Cum ne structurăm conținutul taberelor în germană?

Fiecare tabără are un plan didactic la baza căruia stau obiective de învățare definite de la început. Metodele și activitățile prin care va fi livrat conținutul taberelor vor fi adaptate la nivelele de vârstă și de limbă ale participanților ce se înscriu la fiecare tabără în parte. Elevii participanți își vor construi un vocabular propriu (text și /sau vizual) în care își vor nota cuvintele cheie. Acestea informații se vor consolida printr-o recapitulare în ultima zi. Părinții vor primi un document de verificare a celor învățate, adaptat și pentru cei care nu vorbesc limba germană. Obiectivul nostru este ca participanții să învețe și să exerseze limba germană cu plăcere! 🙂

Programul zilnic al taberelor

Fiecare dintre aceste tabere în Cluj se desfășoară de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, după următoarea structură:
08:30-9:00 Sosire 🚙
9:00-10:45 Activități 🎈
10:45-11:15 Pauză de gustare 🧁
11:15-13:00 Activități 🎈
13:00-14:00 Prânz 🥣
14:00-14:45 Activități 🎈
14:45-15:15 Pauză de gustare 🧁
15:15-17:00 Activități 🎈
17:00-17:30 Plecare 🚙

Costuri și reduceri

Taxa de participare este de 550 lei și include:

  • masa de prânz (fel I și fel II) și 2 gustări,
  • apă la discreție,
  • toate materialele necesare activităților și jocurilor din program,
  • minim o activitate de timp liber, adaptată la tematica taberei.

Participanții nu au nevoie de niciun material în plus față de cele oferite de organizatori. Masa va fi asigurată de către o firma de catering.
Confirmarea participării în tabără se face în baza achitării integrale a taxei de participare, înainte de începerea programului taberei la care se dorește participarea. Cu cât mai repede vă înscrieți, cu atât mai repede aveți un loc sigur rezervat.

Reduceri oferite

Pentru participarea la mai multe tabere în Cluj, precum și în cazul fraților se acordă reduceri, după cum urmează:
Pentru participarea la cel puțin 3 tabere, se va acorda o reducere de câte 100 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.
Pentru achiziționarea a cel puțin 2 tabere, se va acorda o reducere de câte 50 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.

De ce noi? De ce Taberele Gutenberg?

Avem experiență de peste 11 ani în a organiza astfel de proiecte educaționale pentru diferite grupuri de vârstă. Știm că orice experiență trebuie însoțită și un parcurs educațional, așadar, membri ai echipei s-au format la programe de specialitate în Germania și în România.
Trainerii principali ai taberelor dețin o acreditare de lucrător de tineret acordată de statul german: Juleica (de. Jugendleiter/in Card, ro. Card de coordonator de tineret).

Asociația Gutenberg care sprijină tinerii și îi trimite în Germania pentru acest program, deține în organizarea internă și un departament de formare. Astfel, programele pentru toate grupele de vârstă sunt dezvoltate în baza experienței acumulate, precum și prin consultarea experților externi în pedagogie și predarea limbii germane.

De ce să vă sprijiniți copilul să participe la tabere în limba germană?

Limba germană devine o limbă din ce în ce mai importantă în Uniunea Europeană, având peste 100-120 de milioane de vorbitori nativi, care vorbesc limba germană ca limbă maternă. Germana este socotită limbă maternă în 6 țări și este acceptată ca limba oficială a unei minorități naționale în 13 țări din lume. Economic vorbind, Germania ocupa tot locul 1 din Uniunea Europeană.

Sunt o sumedenie de beneficii în a vorbi limba germană, care este din același arbore lingvistic ca engleza, drept urmare destul de ușor de învățat (cel puțin din punctul de vedere al asemănărilor din vocabular).

Alte tabere oferite

Dacă sunteți interesați nu doar de tabere în Cluj, ci și în București sau în Iași. Dați click pe numele orașelor pentru a vedea toate taberele din aceste orașe.

De asemenea, pentru elevii claselor 5-8, oferim și tabere cu înnoptare, în zone de munte, pe care le puteți viziona aici.

Împărțirea participanților

Adaptăm conținutul fiecărei tabere în parte la vârsta participanților și la nivelul limbii vorbite de aceștia. Grupele le vom forma din copii de vârste cât mai apropiate, în vederea coagulării grupurilor și a legării prieteniilor, dar și pentru a putea adapta obiectivele de învățare și metodele pentru fiecare vârstă în parte. Aceste grupe nu vor depăși numărul de 15 copii pe grupă, de care vor avea grijă un trainer principal și 2 asistenți. Acest lucru înseamnă că vom avea câte o persoană dedicată pentru fiecare 5 copii.

Locația la care se vor desfășura Taberele de Germană în Cluj

Taberele care se desfășoară în perioada 3-22 august vor avea loc la Palatul Copiilor Cluj (str. Republicii, nr. 23).

Taberele în limba germană pentru elevi am început să le facem înca din 2010. Până acum am avut peste 2000 de participanți la taberele pe care le-am organizat.

Cel mai bine este să vă uitați la următoarele filmulețe pentru a vă face o părere mai clară.

Mergi la pagina de înscrieri și selectează tabără

Tabere pentru copii, elevi de clasele 0 – 4

Tabere pentru elevi de liceu, Școala de vară Gutenberg