Tabere de germană pentru copii – nivel ÎNCEPĂTOR

Tabere de zi, pentru elevi de clasele 0 – 8, în Cluj-Napoca

Tabere cu cazare, pentru elevi de clasele 5 – 8, la munte (Beliș)

Tabere de germană pentru copii – nivel ÎNCEPĂTOR

Tabere de zi, pentru elevi de clasele 0 – 8, în Cluj-Napoca

Tabere cu cazare, pentru elevi de clasele 5 – 8, la munte (Beliș)

Oferim o serie de tabere pentru copii în Cluj-Napoca și în județul Cluj, în limba germană. Taberele sunt organizate pentru elevi de clasele 0 – 8 (tabere de zi,în oraș, fără cazare) sau pentru copii de clasele 5 – 8 (tabere cu cazare, la munte). Taberele sunt structurate pe nivele de limbă: nivel Începător sau nivel Mediu și Avansat.

Cuprinsul

Programul și tematicile taberelor în limba germană în Cluj

Tematicile taberelor

Oferim 2 tipuri de tabere:

  • Tabere pentru copii cu nivel începător de limba germană, cu focus pe învățarea limbii germane (dedicate celor care abia încep să cunoască această limbă, până la un nivel lingvistic: A1 – A2), pe care le găsiți detaliate mai jos pe această pagină,
  • Tabere pentru copii cu nivel mediu și avansat de limba germană, cu tematici diferite, pe care le găsiți detaliate la acest link (dedicate celor cu nivel lingvistic mediu și avansat: B1 – B2 – C1).

Perioadele de desfășurare pentru cele 3 tabere de zi din Cluj-Napoca, dedicate celor cu nivel începător, sunt următoarele:

Dacă sunteți interesați de tabere cu cazare – pentru nivel începător, oferim și o serie de tabere cu cazare pentru elevii de gimnaziu:

  • 28 iunie – 4 iulie – Tabăra de germană, cu cazare, în Beliș (jud.Cluj) Click aici pentru detalii și lista completă cu taberele de germană cu cazare.

Cum structurăm conținutul taberelor de germană?

Fiecare tabără are un plan didactic la baza căruia stau obiective de învățare definite de la început. Metodele și activitățile prin care va fi livrat conținutul taberelor vor fi adaptate la nivelele de vârstă și de limbă ale participanților ce se înscriu la fiecare tabără în parte. Elevii participanți își vor construi un vocabular propriu (text și /sau vizual) în care își vor nota cuvintele cheie. Aceste informații se vor consolida printr-o recapitulare în ultima zi.
Părinții vor primi un document de verificare a celor învățate, adaptat și pentru cei care nu vorbesc limba germană. Obiectivul nostru este ca participanții să învețe și să exerseze limba germană cu plăcere! 🙂

Programul zilnic al taberelor de zi 

Fiecare dintre aceste tabere de zi, în Cluj-Napoca, se desfășoară de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, după următoarea structură:
08:30-9:00 Sosire 🚙
9:00-10:45 Activități 🎈
10:45-11:15 Pauză de gustare 🧁
11:15-13:00 Activități 🎈
13:00-14:00 Prânz 🥣
14:00-14:45 Activități 🎈
14:45-15:15 Pauză de gustare 🧁
15:15-17:00 Activități 🎈
17:00-17:30 Plecare 🚙

Costuri și reduceri

Taxa de participare este de 550 lei și include:

  • masa de prânz (fel I și fel II) și 2 gustări,
  • apă la discreție,
  • toate materialele necesare activităților și jocurilor din program,
  • minim o activitate de timp liber, adaptată la tematica taberei.

Participanții nu au nevoie de niciun material în plus față de cele oferite de organizatori. Masa va fi asigurată de către o firma de catering.
Confirmarea participării la tabără se face în baza achitării integrale a taxei de participare, înainte de începerea programului taberei la care se dorește participarea. Cu cât mai repede vă înscrieți, cu atât mai repede aveți un loc sigur rezervat.

Reduceri oferite

Pentru participarea la mai multe tabere în Cluj, precum și în cazul fraților, se acordă reduceri, după cum urmează:
Pentru participarea la cel puțin 3 tabere, se va acorda o reducere a câte 100 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.
Pentru achiziționarea a cel puțin 2 tabere, se va acorda o reducere a câte 50 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.

De ce să alegeți Taberele Gutenberg?

Avem experiență de peste 11 ani în a organiza astfel de proiecte educaționale pentru diferite grupuri de vârstă. Știm că orice experiență trebuie însoțită și de un parcurs educațional, așadar, membri ai echipei s-au format la programe de specialitate în Germania și în România.
Trainerii principali ai taberelor dețin cea mai înaltă acreditare de formator și lucrător de tineret acordată de statul german: Juleica (ge. Jugendleiter/in Card, ro. Card de coordonator de tineret).

Asociația Gutenberg – Organizația studeților vorbitori de limba germană, motorul proiectului Tabere Gutenberg și cea care sprijină tinerii formatori și îi trimite în Germania pentru acest program, deține în organizarea internă și un departament de training. Astfel, programele pentru toate grupele de vârstă sunt dezvoltate în baza experienței acumulate, precum și prin consultarea experților externi în pedagogie și predarea limbii germane.

Mai multe detalii despre activitatea și experiența echipei organizatorice puteți citi pe pagina Despre noi.

De ce să vă sprijiniți copilul să participe la tabere în limba germană?

Limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeană, având peste 100-120 de milioane de vorbitori nativi. Germana este socotită limbă oficială în 6 țări și este acceptată ca limba oficială a unei minorități naționale în 13 țări din lume. Economic vorbind, Germania ocupă tot locul 1 din Uniunea Europeană.

Sunt o sumedenie de beneficii în a vorbi limba germană, care este din același arbore lingvistic ca engleza, drept urmare, destul de ușor de învățat (cel puțin din punctul de vedere al asemănărilor din vocabular).

Alcătuirea grupelor de participanți

Conținutul fiecărei tabere în parte este adaptat la vârsta participanților și la nivelul limbii vorbite de aceștia. Grupele vor fi formate din copii de vârste cât mai apropiate, în vederea coagulării grupelor și a legării prieteniilor, dar și pentru a putea adapta obiectivele de învățare și metodele specifice pentru fiecare vârstă în parte. Aceste grupe nu vor depăși numărul de 15 copii per grupă, de care vor avea grijă un trainer principal și 2 asistenți. Acest lucru înseamnă că vom avea câte o persoană dedicată pentru fiecare 5 copii participanți.

Locația la care se vor desfășura Taberele de Germană în Cluj

Taberele de germană pentru începători, care se desfășoară în perioada 3-22 august 2020, vor avea loc la Palatul Copiilor Cluj (str. Republicii, nr. 23).

Alte tabere de germană oferite

Dacă sunteți interesați nu doar de tabere în Cluj, ci și în București sau în Iași. Dați click pe numele orașelor pentru a vedea toate taberele din aceste orașe.

De asemenea, pentru elevii claselor 5-8, oferim și tabere cu înnoptare, în zone de munte, pe care le puteți viziona aici.