Loading Events
This event has passed.

Dă-mi niște detalii despre tabara de iarna, așa pe scurt.

– Este o tabara dedicata elevilor de liceu, clasele 9 – 12, in limba germana.

– Tabara dureaza din 16 pana in 22 decembrie. Ja, genau, Christmas Feeling

– Invatam si discutam despre antreprenoriat, startups, oportunitati si concret, ce putem face noi.

– Nu vă dați seama acum, dar veți ajunge la vorbele noastre… Freunde machen! Să ne facem prieteni și să devenim parte din această comunitate.

– Și cel mai important. Să facem toate acestea în timp ce ne distrăm. Spaß, cuvantul magic, cunoscut printre prieteni ca ””ȘPAS””.

 

OK, you got my attention…

Mai povestește-mi, ce facem mai exact timp de o săptămână la această tabără?

1. Exersăm și învățăm limba germana

Germana ”has to be fun”. Așa că dacă ai puțin curaj să participi la această tabără (să ieși din zona ta de confort), poți să vorbești inclusiv cu nativi germana.

Daaar…

Dacă încă nu ești la nivelul de a avea o conversație fluentă, trebuie să știi că programul este structurat în funcție de cunoștințele tale de germană. Vei avea șansa să înveți cuvinte și expresii din domenii care nu sunt abordate la școală. În timp ce orele de germană de la școală sunt concentrate pe gramatică și literatură, Tabara de iarna te învață despre business și marketing!

 

2. Workshopurile vor fi despre afaceri si antreprenoriat, dar mai exact despre…


Vom discuta despre cum poți să oferi valoare (dar nu ascultăm manele nici din greșeală), cum poți să crești o comunitate și cum poți să generezi resurse și bani.

Din păcate, la școală cel mai probabil se vorbește foarte puțin despre DELOC despre cum să îți pornești propria afacere.

Tabara de iarna Gutenberg Wintercamp își propune să te ghideze în acest drum, sau măcar să își trezească interesul. În cadrul acesteia, poți afla ce mituri există despre lumea antreprenoriatului. Banii sunt scopul? Ce face un manager? Cum funcționează o companie? De asemenea, înveți despre cum poți mobiliza resursele umane și materiale la potențial maxim.

Vei descoperi ce este cercetarea de piață – ce vrea clientul? – și cum să dezvolți un plan de afaceri. Nu în ultimul rând, pentru a-ți pune planul în aplicare, oferim workshopuri despre marketing și publicitate, dar și despre vânzare și negociere.

 

3. Îți dezvolți diferite abilități

Și aici sunt multe de spus, dar ne vom rezuma doar la câteva – nu vrem să stricăm surpriza. Una dintre marile probleme ale elevilor este frica de a vorbi în public. La Wintercamp vei avea ocazia să afli anumite tehnici de public speaking, ce mesaj transmiți prin limbajul corpului și cum să îți controlezi emoțiile.

În plus, domeniul antreprenoriatului este, prin definiție, unul care necesită spirit de inițiativă și asumarea riscurilor. Lucrând constant cu alți oameni, vei avea nevoie, de spirit de echipă, dar și de încredere de sine. Mai ales pentru că…

 

4. Test, test. Vei pune în practică cele învățate!

Cum spuneam, scopul nostru este să îți oferim și altceva decât ceea ce faci la școală. Tabara de iarna, la fel ca Școala de Vară, se  încheie printr-o simulare. Astfel, ai oportunitatea de a înființa o mică afacere în cadrul proiectului, folosind cunoștințele acumulate la workshopuri. Cine știe? Poate, cândva, chiar o vei duce mai departe!

Pe lângă acest lucru, avem Rețeaua Gutenberg, o rețea de 18 organizații unde poți să faci micro-proiecte în care să testezi posibilite idei de a genera resurse pentru o comunitate sau un grup.

 

5. Cadru restrâns, prieteni apropiați. #freundemachen

Spre deosebire de Școala de Vară, la care participă aproximativ 200 de elevi, Tabara de iarna are un număr mai mic de locuri disponibile. Astfel, este mai ușor să interacționezi cu ceilalți participanți și să legați prietenii. De asemenea, poți intra mai ușor în contact cu studenții și absolvenții Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca. Unii dintre ei studiază chiar la specializarea Administrarea afacerilor (în limba germană!), deci îți pot răspunde la întrebări și din experiența proprie.

 

6. Program și petreceri de seară în spiritul Crăciunului. #șpashabăn

Probabil că Tabara de iarna nu ar fi avut același farmec dacă ar fi avut loc în centrul Clujului. Ce loc mai bun să te pregătești de Crăciun decât la munte, în natură, înconjurat de zăpadă? Faptul că nu există cluburi nu înseamnă că nu va exista distracție! Locul de cazare dispune de o sală de activități, în care, în fiecare an, organizăm petreceri și seri de jocuri sau de film. Dacă îți aduci chitara, putem face o seară de muzică acustică! Asta, bineînțeles, după ce împodobim bradul (o tradiție a Taberei de iarnă) și savurăm o cană de ciocolată caldă.

 

Totul e bine și frumos, dar cât costă și ce primesc de acei bani?

Taxa de participare e cea mai mică din România. Consulatul Republicii Federale Germania din Sibiu și Universitatea Babeș-Bolyai ne sunt parteneri și fac posibil ca acest proiect să beneficieze de o taxa mică de participare.

Nimeni nu mai face tabără cu cazare și masă la doar 695 de lei.

Uite, asta contează pentru noi…

Scoala de vara Gutenberg

 

Pentru noi nu e vorba de profit, ci de a ne atinge scopul. Construirea Comunității Gutenberg! Defapt e o intâlnire a prietenilor care vor să schimbe ceva în comunitatea lor prin organizațiile de tineret și de studenți pe care le mentorăm și sprijinim. Află aici cum poți să te implici.

De banii aceștia primești 6 nopți de cazare, și 2 mese pe zi și desigur, participarea la tot programul.

 

Nu locuim în ceva peșteră, sau de ce e așa ieftin?

Cazarea e la o bază de practică a Universității Babeș-Bolyai. Condițiile de cazare, workshopuri și program liber sunt diverse și bine puse la punct. Mai jos puteți vedea niște poze de la locație.

 

Ok, mă înscriu! Care sunt pașii?

Înscrie-te în formularul de mai jos. Pasul următor e să te contactăm noi, pe mail.

Dacă cumva nu v-am convins încă aici mai sunt

3 argumente pentru a participa la taberele în limba germană organizate de Gutenberg.

1. Animatori si traineri formați și certificați în România și Germania

Trainerii și animatorii au atât certificarea de formator oferită de ANC (Agenția Națională pentru Calificări), cât și Legitimația de lucrător de tineret în Germania, numita Jugend Leiter Carte, pe scurt Juleica.

2. Echipa tânără de organizatori, dar totuși cu experiență


Echipa noastră este formată din studenți și tineri absolvenți de studii în limba germană, care au fost activi în Asociația Gutenberg. Gutenberg organizează tabere pentru elevi de liceu din 2010. Cunoștințele în cadrul organizațiilor se transmite prin metodologii bine puse la punct.

3. Pentru noi, nu e vorba despre tabără, e vorba despre comunitate


Noi, cei din comunitatea Gutenberg, comunitatea tinerilor vorbitori de limba germana, ne propunem să creștem această comunitate și să îi sprijinim pe tineri să devină implicați activ în societate, în schimbarea României într-o țară mai bună. De aceea finanțăm și sprijinim elevi în școli să facă mini proiecte. Momentan suntem acitiv în 18 orașe din România cu organizații de elevi și în 4 orașe cu organizații de studenți.

Ne-ar face mare plăcere să rămânem în contact

Vă invităm să vă înscrieți la newsletter-ul nostru, prin care trimitem informări, reduceri și programul activităților.

Newsletterul Tabara de GermanaVă rugăm să fiți de acord să vă trimitem Email-uri cu metode și articole în vederea învățării limbii germane, cursuri gratuite sau oferte în acest sens.

Puteți oricând să vă dezabonați de la acest newsletter.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.